Accoya en Sapele

Brookeswood werkt voornamelijk met Accoya en Sapele. Afhankelijk van de wensen van de klant wordt het houtsoort gekozen. Voor beide houtsoorten gebruikt Brookeswood de Hydrolux producten van Anker Stuy Verven. Deze zijn snel te verwerken en eenvoudig toe te passen door onze mensen in de spuitcabine. De buitenlevensduur, en dat de verven goed gedijen in Engels klimaat, is daarbij ook erg belangrijk. Wij maken voornamelijk op maat gemaakte houten onderdelen voor de renovatie markt. Deze woningen, of unieke panden, zijn soms meer dan 500 jaar oud en de klant wil de stijl van de ramen en deuren dan ook graag in ere herstellen.

Door kennis en specialisatie is Brookeswood marktleider in hun vakgebied binnen Engeland. Hiermee hebben zij dan ook een welverdiende reputatie opgebouwd waar ze dan ook erg trots op zijn. Zodra het om een heel oud pand of woning gaat dan wordt al snel onze naam genoemd.

Duurzaamheid en traditionele technieken

De kwaliteit van de producten die er worden ontwikkeld zit in de keuzes die zij maken binnen hun productie, zo gaat Brookeswood voor een combinatie van duurzaamheid en traditionele technieken. Dit brengen zij samen in prachtige unieke houten kozijnen, deuren en trappen die ieder op maat gemaakt zijn voor de specifieke klant.

Sinds Anker Stuy Verven is gevestigd in Engeland heeft Brookeswood hun kans gegrepen. Zoals zij zelf zeggen “We weten hoe belangrijk het is om de beste kwaliteit verf te gebruiken van een bedrijf met een goede reputatie. Als je op dit gebied gaat besparen en minder goede producten gebruikt, kan dit lijden tot diverse serieuze problemen nadat het product als is geïnstalleerd bij de klant”

Voor een goede afwerking van de producten gebruikt Brookeswood het Hydrolux systeem van Anker Stuy Verven. De afwerking is voor hen een belangrijke stap in het productieproces. De focus tijdens de afwerking ligt op de bescherming tegen de invloeden van het weer, UV en schimmel. Voor de klanten van Brookeswood is de afwerking zowel in transparant als dekkend verkrijgbaar.